1 kg sera białego (do skręcenia)
10 jajek
25 dkg margaryny lub masła
30-40 dkg cukru pudru (może być mniej)
2 budynie śmietankowe lub waniliowe (winiary)
olejek migdałowy lub skórka pomarańczowa albo cytrynowa
Cukier puder ucieramy z margaryną lub masłem, dodajemy po jednym żółtku, następnie budyń, ser biały i na koniec pianę z białek. Piana powinna być łączona z serem bardzo powoli i niestarannie, tak żeby było widać części piany.
Kruche ciasto
14 dkg margaryny
14 dkg cukru pudru
2 jajka całe
1 cukier waniliowy
20 dkg maki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Ze wszystkich składników należy zagnieść ciasto i wyłożyć do foremki wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach 40 x 26,5 cm. Ciasto należy piec ok. 70 min. w tem. 160 st. SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz